FOLKOVÁ LÍPA

05.11.2018 07:07

FOLKOVÝ FESTIVAL V LÍPĚ



V sobotu 10. 11. 2018 se v Lípě u Havlíčkova Brodu uskuteční první ročník festivalu folkové hudby s názvem FOLKOVÁ LÍPA. Od 14:00 hod se v místní sokolovně představí 9 skupin z celé České republiky.

O zahájení se postará jihlavská Rendez-fou, jejíž CD bylo v letošním roce nominováno na Anděla. Dalším vystupujícím bude společný koncert Luboše Pospíšila a pražské skupiny Mrakoplaš Light Orchestra. Následuje Lístek a poté Tony Linhart s Helenou Maršálkovou z Pacifiku. Druhou polovinu festivalu zahájí chomutovský písničkář Jindra Kejak a pak nastoupí ogaři ze Vsetínska s názvem Dareband. Další změnu folkového žánru představí ISARA se svými keltskými písněmi a pak vystoupí Honza Jícha s kapelou. Posledním vystupujícím je středočeská akustická tramp-folková kapela Choroši se svou svižnou muzikou a vtipnými texty.

"Ráda jezdím na folkové festivaly a toto je první, který se uskuteční u nás v Lípě. Tak jsme se rozhodli oslovit ty, které známe a se kterými si každý může zazpívat a pobavit se. Folková hudba má různé směry a program našeho festivalu je opravdu pestrý, tak aby si každý našel to svoje. Do programu máme zařazenou i nefolkovou výjimku, čímž je spíše bluesový recitál zpěváka Luboše Pospíšila, kterého doprovodí kapela Mrakoplaš", říká hlavní pořadatelka festivalu Marta Vencovská.

Jednotné vstupné je 200,- Kč a děti do 15 let mají vstup zdarma. Předprodej vstupenek je na Obecním úřadu Lípa nebo v Havlíčkově Brodě - Studio Design Gris, Jihlavská 3204 (u Slunce).

Pořadatelem akce je Obec Lípa a místní spolky, které budou zajišťovat bohaté občerstvení.

Více informací o kapelách - zde

Mapa zde

Plakát zde


PROGRAM:


Rendez-fou (14:00), Luboš Pospíšil a Mrakoplaš Light Orchestra (15:00), Lístek (16:00), Tony Linhart a Helena Maršálková (Pacifik) (17:00), Jindra Kejak (18:00), DAREBAND (19:00), ISARA (20:00), Honza Jícha s kapelou (21:00), Choroši (22:00)...a na závěr jam - podle chuti návštěvníků a muzikantů...